Minden ami kell !!!

Nagyon sok mindent találsz tőlem,az oldalt frissítem :Dóri

Jó étvágyat kívánok mindenkinek !!! Nem minden írtam le Lakat a száján

A *legjobb* pizza

Elkészítési idő: 60 perc

Hozzávalók:

  • 1 kg finomliszt
  • 2 evőkanál só
  • 1 evőkanál oregánó
  • őrölt bors
  • 2 csomag porélesztő
  • 1/2 evőkanál cukor
  • 6 dl langyos víz
  • 1/2 dl olívaolaj

Elkészítés:

Először a lisztet, sót, oregánót, borsot keverem össze. Másik edénybe mehet az élesztő, cukor, víz meg az olaj, és jól összekeverem. Majd a száraz és nedves anyagokat is jól összekeverem. 45 percig kelesztem, 1 cm vékonyra sodrom, és mehet rá a feltét. Majd előmelegített sütőben készre sütöm.

Megjegyzés:

Sokkal finomabb, mint a boltokban kapható fagyasztott pizzalapok vagy kész pizzák. Nagyon kiadós, nekem általában 4 nagy gáztepsi szokott kijönni belőle.

A receptet Eperszeletke küldte. Köszönjük!

¤

A *nyár illata* savanyúság

Hozzávalók:

  • 1 kg paprika
  • 1 kg káposzta
  • 1/2 kg uborka
  • 1/2 kg hagyma
  • 1 mokkáskanál szalicil
  • 1 mokkáskanál borkénpor
  • 20 dkg cukor
  • 1,5 dl 20% ecet
  • 6 dkg só

Elkészítés:

A káposztát legyalulom, és egy olyan nagyságú edénybe teszem, amiben minden hozzávaló el fog férnin és még keverni is fogom tudni. A hagymát vékonyra vágom, ráborítom a káposztára. A paprikát, uborkát (hámozás nélkül!) kb. 4 mm-es szeletekre vágom, és szintén a káposztához borítom. Ráöntöm a sót és a cukrot, átforgatom. Állni hagyom kb. 1/2-1 órát, időnként átforgatva. Minél puhábbat szeretnénk, annál tovább hagyjuk állni. Az ecetbe keverem a borként és a szalicilt, ráöntöm a zöldekre. Ismét keverem. Kigőzölt, lehűtött üvegekbe töltöm. Fóliával csavarom rá a tetejét.

Megjegyzés:

Amikor télen kinyitjuk az üveget, olyan illata van, mintha akkor csináltuk volna! Kicsit édesnek találtam, ezért idén csökkentem a cukrot.

A receptet MrsAndi küldte. Köszönjük!

¤

A burgonyagratin

Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók:

  • 60 dkg burgonya
  • 3 közepes fej hagyma (15 dkg)
  • 3 dkg  sütőmargarin
  • 1 csipet szerecsendió
  • 1 dl tejszín

Elkészítés:

A burgonyát és a hagymát meghámozzuk, uborkagyalun vékonyan felkarikázzuk. Egy lapos sütőedényt kikenünk vajjal/margarinnal, a maradékot felolvasztjuk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) kapcsoljuk.
Kissé egymásra csúsztatva váltakozó rendben lerakjuk a sütőedény aljára a burgonya- és hagymakarikák felét, megszórjuk sóval, őrölt borssal és szerecsendióval, majd megöntözzük az olvasztott vajjal/margarinnal. Befedjük a maradék burgonya- és hagymakarikákkal, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk a tejszínnel, végül a forró sütőben (akár a hússal egyidejűleg) 35-40 percig, szép pirosra sütjük.

¤

A csirke, aki franciasalátának képzeli magát


Elkészítési idő: 45 perc 

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 alsó-felső csirkecomb
  • 1,5 dl fehérbor
  • víz
  • 30 dkg fagyasztott franciasaláta alap
  • 2 dl tejföl
  • 1 csapott evőkanál liszt
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál zsír
  • bors
¤

A csokoládés-citromos keksz



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 9
Tegnapi: 12
Heti: 30
Havi: 24
Össz.: 34 612

Látogatottság növelés
Oldal: Süss-Fözz okosan
Minden ami kell !!! - © 2008 - 2024 - dorihhhhh-lapja.hupont.hu

A HuPont.hu honlap ingyen regisztrálható, és sosem kell érte fizetni: Honlap Ingyen.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »